12:33:55 25.04.2024
Stiri

Gaburici vorbește despre ÎNCĂLCĂRI GRAVE la cesionarea Aeroportului Internațional Chișinău

Anticorupție 20.05.2015 18:04 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Gaburici vorbește despre ÎNCĂLCĂRI GRAVE la cesionarea Aeroportului Internațional Chișinău


Condițiile în care a avut loc cesionarea Aeroportului Internațional Chișinău ridică mai multe semne de întrebare și pot servi drept motiv pentru pornirea unor dosare penale, a dezvăluit, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, premierul Chiril Gaburici.

Oficialul a cerut Ministerului Justiției și Ministerului Economiei să prezinte, în cel mult o săptămână, condițiile în care a fost semnat contractul cu privire la concesionarea Aeroportului. „Din câte am înțeles, contractul a fost semnat în condiții neloiale pentru alți participanți”, a menționat Chiril Gaburici.

Premierul a anunțat că a primit de la Centrul Național Anticorupție (CNA), Ministerul Economiei, Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Afacerilor Interne un raport despre situația de la Aeroport.

„În anul 2013, au fost prezentate informații eronate Guvernului și, în baza acestora, a fost luată decizia de a da în concesiune Aeroportul. Rog și Procuratura să se autosesizeze în acest caz”, a menţionat șeful Executivului.

Premierul a mai precizat că, în acea perioadă, Ilan Shor era președintele Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Unibank și Avia Invest.

„În acest caz poate fi vorba de abuz în serviciuîn interes personal.Au fost transferate ilegal mijloace financiare pe contul companiei „Avia Invest”, ceea ce a cauzat dauneîn proporții deosebit de mari intereselor publice. La 13 mai curent, a fost pornită o cauză penală și vreau să verificăm toate acțiunile făcute în această perioadă, în special ceea ce ține de transferurile ilegale. Trebuie să investigăm toate persoanele implicate”, a cerut premierul Chiril Gaburici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md