(video) Recomandări #diez: Șapte filme inspiraționale pentru tinerii antreprenori

Couple watching TV together

Chiar dacă Hollywood-ul poate dramatiza situația dificilă a antreprenorilor, una dintre cele mai bune modalități de a capta realitatea este prin ficțiune. În orice punct al afacerii tale, poți obține informații valoroase din filme inspiraționale și interesante. Mai jos găsiți șapte filme considerate de editorii Entrepreneur ca cele mai bune filme din domeniul antreprenoriatului, scrie wall-street.com.

#1. Startup.com

Startup.com este un film documentar din 2001. Filmul analizează creșterea și descreșterea start-up-ului GovWorks, care a ajuns la 60 de milioane de dolari cu Hearst Interactive Media, fondul de investiții New York și Sapient. Este o poveste moralizatoare despre modul în care prieteniile pot fi distruse cu ușurință de parteneriatele de afaceri. Subiectele principale cuprind creșterea de capital, competențele antreprenoriale, team building și abilitățile de management.

#2. Catch Me If You Can

Bazat pe un caz real, Catch Me If You Can este un film clasic, care prezintă călătoria antreprenorială. Filmul atinge teme importante, cum ar fi rezolvarea problemelor de creativitate, transformarea unei situații proaste în ceva bun și cum să ajungi să ai succes. Subiectele acoperite includ abilități antreprenoriale, creativitate și inovație, perseverență, viziune de afaceri și tehnici în vânzări.

#3. Wall Street

Wall Street prezintă prin ochii lui Bud Fox ( Charlie Sheen), un agent de bursă ambițios, viața economică de pe strada Wall Street din New York City. Personajul principal arată cât de ușor poți obține stilul de viață plin de farmec pe care îl au oamenii bogați. Dacă ați avut impresia că The Wolf of Wall Street a fost prea exagerat, acest film este o versiune mai social-critică. Subiectele acoperite includ corporate, administrarea portofoliului, piețele de capital, principiile de drept în investiții, fuziuni și achiziții, evaluări ale companiei și etica în afaceri.

#4. Enron: The Smartest Guys in the Room

Filmul documentar din 2005 se bazeazp pe bestseller-ul cu același nume scris de reporterii Bethany McLean și Peter Elkind. Filmul prezintă unul dintre cele mai mari scandaluri de afaceri din istoria Americii, mai exact prăbușirea Enron Corporation. Documentarul este considerat provocator și totodată șocant ilustrând corupția corporatistă modernă, diversificarea off-shore și problemele de etică în afaceri.

#5. The Usual Suspects

The Usual Suspects este un thriller psihologic în care este prezentată povestea unui grup de criminali profesioniști, care se întâlnesc ăn aceeași secție de poliție și decid să facă o echipă pentru a comite un jaf profitabil. Filmul explorează teme, cum ar fi consolidarea de leadership, putere, influența și strategia de afaceri pe termen lung, care servesc o perspectivă valoroasă pentru antreprenori, dar și aspiranți.

#6. The Godfather trilogy

Trilogia The Godfather este probabil cel mai bun film din cinema pentru antreprenori, subliniind de ce relațiile și construirea rețelelor contează, de ce ajutarea oamenilor se pretează la o afacere bună și de ce înțelegerile cu concurența nu sunt negociabile. Filmele sunt distractive și acoperă subiecte precum, strategii competitive, alianțe, fuziuni, achiziții și succesiune corporativă.

#7. Office Space

Această comedie americană satirizează cultura corporativă a unei companii de software din anii 1990, prezentând relațiile de muncă și politică de birou. Este o comedie bună, care te face să te gândești la leadership, tehnici de team building, dezvoltarea carierei, echilibrul dintre viața profesională și personală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente