(foto) Un exemplar al celui mai dorit Ferrari din lume a fost vândut la licitaţie

La sfârşitul lunii ianuarie, în Arizona, în cadrul unei licitaţii organizate de RM Auctions, penultimul Ferrari Enzo şi-a găsit un nou proprietar.

Ca şi majoritatea exemplarelor, supercarul legendar a fost cumpărat iniţial de o celebritate. Exemplarul din acest articol i-a aparţinut designerului de modă american Tommy Hilfiger.

Modelul Enzo are o valoare istorică importantă şi a fost numit în cinstea fondatorului brandului italian – Enzo Ferrari.

Spre deosebire de alte legende ca F40 sau F50, maşina aceasta nu este doar un cadou pe care Ferrari şi l-a făcut singură cu ocazia jubilelului de 60 de ani, ci şi un simbol al dominării Scuderiei în Formula 1 odată cu venirea campionului Michael Schumacher.

Vezi şi: (foto) În stare ideală şi peste 50 de ani. Un Ferrari 275 GTB/6C va fi vândut la licitaţie

Prezentat în anul 2002 la Salonul Auto de la Paris, modelul Enzo a întrunit atunci toate tehnologiile disponibile la moment în mâneca celor de la Ferrari: caroserie din carbon, transmisie cu levier în stilul Formula 1, motor V12 natural aspirat cu 650 cai putere, suspensie independentă pe toată cele patru roţi cu două bare anti-ruliu, aerodinamică activă şi multe altele.

Toate acestea au contribuit la demonstrarea unor caracteristici dinamice excepţionale: acceleraţia 0-100 km/h o face în 3.7 secunde, iar viteza maximă ajunge la 350 km/h.

Vezi şi: (foto) Un rar şi magnific Ferrari F50 Nero Daytona îşi caută un nou îmblânzitor

Toate maşinile au fost vândute iniţial unor clienţi loiali mărcii. Ultimul exemplar, cel cu numărul 400, a fost construit în anul 2004 şi a fost dăruit Papei Ioan Paul al II-lea.

Acesta din urmă nu a considerat că are nevoie de o aşa maşinărie şi a vândut-o de asemenea prin casa RM Sotheby’s pentru 1.1 milioane de dolari. Toţi banii încasaţi au fost folosiţi în scopuri caritabile.

După fiecare 365 de zile care pleacă în istorie, valoarea pe piaţă a unui Enzo creşte considerabil, mai ales a celor care au un parcurs mic şi care au avut o celebritate drept prim deţinător al cheilor. Acest exemplar este din această categorie.

Maşina cu şasiul 133026 a fost livrată designerului american Tommy Hilfiger, fondatorul unui brand de haine cu acelaşi nume.

Hilfiger este ataşat de marca italină de mult timp, iar la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, acesta confecţiona echipamente vestimentare pentru echipa Scuderia Ferrari.

Fiind a 399-a persoană în lista de aşteptare, modelul pe care l-a primit ulterior poate fi considerat unul dintre cele mai nou.

La ultima revizie tehnică făcută la sfârşitul anului 2016, pe odometru erau indicaţi doar 5.825 kilometri parcurşi.

De aceea nici nu este surprinzătoare suma pentru care s-a vândut exemplarul – 2.695.000 de dolari. În perioada startului vânzărilor un Ferrari Enzo era vândut pentru cel puţin 650.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/