(FOTO) A şasea zi de proteste în România: Se aşteaptă cea mai mare participare de oameni în stradă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși au obținut o primă victorie, românii nu dau înapoi și ies în stradă și duminică. Protestatarii încep să se adune, astăzi, în Piaţa Victoriei din bucurești, pentru a şasea zi de manifestaţie faţă de OUG privind codurile penale, la care vor participa oameni din mai multe oraşe ale ţării.

În Piaţa Victoriei sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, peste 200 de protestatari, adulti şi copii, cu steaguri şi vuvuzele. Unii dintre ei poartă tricolorul pe umeri şi au venit împreună de câinii lor, conform news.ro.

Un grup de 10 ciclişti amatori pedalează pe loc, pe muzică, în semn de protest faţă de OUG.

Duminică este anunţat „cel mai mare protest”, la care sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei din Capitală oameni din toată ţara.
05-02-victoriei-4
Manifestanţii vor fi în piaţă în timp ce la Palatul Victoria este programată să se desfăşoare şedinţa de Guvern în care se va decide abrogarea actului normativ, ceea ce se pare însă că nu va duce şi la întreruperea demonstraţiilor începute în urmă cu cinci zile.05-02-victoriei-2

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă, la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu, „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

05-02-victoriei-3

Ca şi sâmbătă, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...