Diaspora română protestează: „Ați supărat-o pe mama. Voi poate nu o cunoaşteți, dar ea e genul de om care…”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Românii din diaspora s-au alăturat protestelor faţă de modificările aduse codului penal. Zeci de persoane au protestat la Bruxelles, dar şi în Israel şi au cerut abrogarea ordonanţei. În plus, un protest de solidaritate a fost anunţat pentru această seară şi în Republica Moldova, dar şi pentru mâine în Bulgaria.

La Bruxelles, aproximativ 300 de oameni au protestat în faţa Reprezentanţei permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Mulţi dintre ei erau în pauza de masă şi au preferat să strige decât să mănânce.

Între timp, un alt protest a avut loc în faţa Ambasadei României în Israel. Zeci de oameni au mers acolo cu pancarte prin care cereau anularea ordonanţei şi au cântat Deşteaptă-te, române.

Manifestaţiile din diaspora au scos la iveală şi poveşti emoţionante, precum un protest mamă-fiică la mii de kilometri distanţă. Diana Maria Tendeleu a ieșit în stradă la București, iar mama ei, Coculeana Tendeleu, la Torino, acolo unde muncește. Fiica a scris pe Facebook: „Ați supărat-o pe mama. Voi poate nu o cunoaşteți, dar ea e genul ăla de om care nu se supără pe nimeni.”

Iar la Viena, un copil bolnav de cancer a renunţat câteva ore la tratament pentru câteva ore pentru a participa la miting.

Pe de altă parte, şi bulgarii vor ieși în stradă în acest weekend. Potrivit adevărul.ro, cetățenii bulgarii au decis să se solidarizeze cu românii care protestează faţă de Ordonanţa penală şi vor organiza duminică, la Sofia, un miting de susţinere a manifestaţiilor masive din România. „Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria“, scrie organizatorul mitingului care a creat chiar și o pagină de facebook pentru acest eveniment.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...