A fost demarată etapa de achiziționare a sistemului informațional 112

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a decis iniţierea licitației internaționale pentru achiziționarea sistemului informațional automatizat al serviciului 112.

În cadrul unei şedinţe de lucru,ministrul Vasile Botnari a menționat că toate acțiunile sunt îndeplinite în termenii stabiliți, evidențiind însă importanța avansării mai rapide.

„Implementarea Serviciului 112 este un lucru foarte important pentru stat, dar și pentru cetățeni, deoarece va spori calitatea serviciilor de urgență. Sarcina este ca serviciul 112 să devină funcțional cât mai curând”, a afirmat Botnari.

În cadrul ședinței, a fost aprobat caietul de sarcini pentru crearea infrastructurii de comunicații și a sistemului informațional automatizat al serviciului 112. Documentul a fost elaborat cu suportul unei echipe de experți internaționali.

Licitația demarează astăzi și urmează să se încheie pe 15 martie 2017.

Obiectivul este să fie selectată o companie cu potențial și experiență, care se va ocupa de furnizarea softurilor, resetarea și retehnologizarea comunicațiilor.

Conform Planului de acțiuni privind implementarea Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, testarea sistemul dat va avea loc până la finele lui 2017, iar darea în funcțiune totală urmează să aibă loc în trimestrul III 2018.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...