Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat a fost…

Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat a fost reținut

Avocatul-vedetă, Valerian Mânzat NU a fost reținut, dar în acest moment se efectuează percheziții acasă la el. Biroul și automobilul acestuia tot sunt percheziționate. Despre acest lucru informează purtătoarea de cuvânt a Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi. Potrivit ei, perchezițiile se efectuează într-un dosar de escrocherie. 

Update 17.32: Starinschi confirmă că avocatul Valerian Mânzat a fost reținut.

Update 17.38: Sursele din cadrul anchetei au declarat pentru Deschide.MD că Valerian Mânzat a fost reținut pentru faptul că a luat 20 de mii de euro de la soția unui moldovean condamnat în Rusia. Contra acestei sume, Valerian Mânzat urma să organizeze în decursul unei luni și jumătate transferul persoanei respective în R. Moldova. Neputând să ”rezolve” cazul, o perioadă avocatul nu a răspuns la telefon, iar zilele trecute acesta s-a întâlnit cu femeia și i-a întors 50 de mii de lei din suma totală. Femeia a scris o plângere în acest sens.

 

 

Realitatea.md scrie că avocatul ar fi  fost reținut în momentul în care întorcea suma de 20 de mii euro unei persoane pentru că nu i-ar fi rezolvat problema.

Valerian Mânzat este condamnat la 9 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis. Mânzat, ex-colaborator al Poliţiei Criminale, a fost condamnat după ce, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, pe atunci şef al Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig”, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la companie. Dosarul se află la Curtea de Apel, timp în care Mânzat se află în libertate.

Mânzat este foarte activ pe rețelele de socializare, etalând adesea produse foarte scumpe de firmă și fotografii cu vedete.