(foto) Dodon a inspectat clădirea Președinției. „Sper ca până la Ziua Independenței lucrările să fie finalizate”

presedintie6

Președintele țării a inspectat astăzi clădirea președinției, care a fost devastată în aprilie 2009. Dodon a apreciat starea edificiului și a spus că va găsi surse extrabugetare pentru a o repara, iar data limită ar fi 27 august, Ziua Independenței.

„Sunt șocat de starea în care a ajuns acest edificiu. Ultima dată am fost acolo în dimineața zilei de 7 aprilie 2009. După care au urmat evenimentele pe care le cunoaștem cu toții. Am impresia că de atunci timpul s-a oprit în loc, iar guvernanților nu le-a prea păsat de clădirea care de fapt este un simbol al statului și este considerată monument de importanță națională”, a  scris acesta într-o postare pe Facebook.

De asemenea, a menționat că unele încăperi au rămas intacte, în timp ce altele au fost distruse în totalitate. „Am dispus să fie făcută evaluarea deplină, până la finele lunii februarie, a necesităților din punct de vedere financiar pentru a repara integral această clădire”, a adăugat Dodon.

A specificat că va găsi surse extrabugetare pentru reparațiile necesare. Căci, „banii din buget trebuie să fie alocați pentru majorarea pensiilor, salariilor, îndemnizațiilor; în sectorul educațional, cel al sănătății ș.a.”.

La finalul mesajului Dodon a adăugat „Sper ca până la Ziua Independenței din acest an lucrările să fie finalizate”.

presedintie2

presedintie3

presedintie4

presedintie5

presedintie6

presedintie7

presedintie8

presedintie9

presedintie10

presedintie11

presedintie12

presedintie13

presedintie14

presedintie15

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente