Actualitate

Persoanele cu dizabilităţi şi familiile celor căzuţi în războiul din Afganistan vor primi ajutoare materiale

Cu acelaşi prilej, vor fi organizate mai multe manifestări pe întreg teritoriul ţării. Conform documentului, la 15 februarie vor fi depuse flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, precum şi la Complexul memorial „Feciorilor Patriei – Sfînta Amintire”. Totodată, va fi organizat Marşul Memoriei pe străzile municipiului Chişinău.

De asemenea, vor fi instalate mai multe plăci comemorative în unele instituţii de învăţămînt din ţară, precum şi vor fi redenumite unele străzi din localităţile de baştină a celor căzuţi pe cîmpul de luptă. La fel, monumentele şi mormintele victimelor războiului urmează a fi îngrijite şi restaurate.

Cu prilejul zilei comemorative, în instituţiile de învăţămînt vor fi organizate decade educativ-patriotice, precum şi mai multe întruniri cu participarea veteranilor şi membrilor familiilor celor căzuţi în războiul din Afganistan.

În cadrul Centrului de Cultură şi Istorie Militară va fi inaugurată o expoziţie de documente şi materiale istorice consacrate celor căzuţi în război. La fel, participanţii la război vor fi decoraţi cu distincţii de stat.

În războiul din Afganistan (1979 – 1989) au participat în jur de 12 mii de moldoveni, dintre care aproximativ 300 au decedat pe cîmpul de luptă, iar 700 au fost răniţi.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *