(video) Fifty Shades Darker sau Afacerea Est? Ce filme mai poți viziona la cinema în luna februarie

collage

Luna februarie vine cu opt premiere cinematografice, oferta cinematografică fiind completată și de o comedie moldo-românească realizată de faimosul regizor Igor Cobileanski, care a fost premiată la Festivalul de Film de la Talinn. Una din cele mai așteptate premiere este cea a peliculei Fifty Shades Darker, care are premiera în cinematografele noastre în ajunul Zilei Îndrăgostiților. Vedeți mai jos lista filmelor care vor fi ecranizate în cinematografele Patria din Chișinău:

2 februarie: Rings / Avertizarea 3

Regia: F. Javier Gutiérrez
Actori: Zach Roerig, Laura Wiggins, Johnny Galecki, Alex Roe, Aimee Teegarden, David Dorfman
Gen film: Dramă, Horror
Durata: 102 minute
IMDb rating: 8,5

Al treilea film al celei mai celebre francize de origine japoneză prezintă evenimentele petrecute înainte de The Ring 2. Cu treizeci de ani înainte de apariția casetei ucigașe, Samara Morgan este adoptată după ce mama ei naturală a înnebunit. Maltratată de părinții adoptivi, Samara este închisă într-un puț, ceea ce dă naștere celebrului blestem. Ca multe alte filme de groază japoneze, și acesta se bazează pe imaginea neliniștitoare a unei fetițe cu păr lung și negru, care-i acoperă fața.

2 februarie: A Monster Calls / Copacul cu poveşti

Regia: J.A. Bayona
Actori: Felicity Jones, Liam Neeson, Toby Kebbell, Sigourney Weaver
Gen film: Dramă, Fantastic
Durata: 108 minute
IMDb rating: 7,6

Bazat pe romanul omonim scris de Patrick Ness, „A Monster Calls” este povestea emoționantă a unui băiat cu o copilărie umbrită de boala gravă a mamei sale și vizitele nocturne ale unui monstru milenar.

În fiecare seară, Conor merge la culcare cu teamă și speranța ca măcar o noapte să aibă un somn liniștit. Inevitabil însă, imediat după miezul nopții, are același coșmar: din întunericul nopții, vântul îi aduce la fereastră un monstru înspăimântător. Acesta îi va spune trei povești impresionante, după care îi va cere ceva cu adevărat important în schimb.

Cu ajutorul acestui monstru, Conor va descoperi compasiunea, dragostea și câțiva aliați pe care se va putea baza necondiționat, în ciuda greutăților care îl încearcă.

3 februarie: Afacerea Est

Regia: Igor Cobileanski
Actori: Ion Săpdaru, Constantin Pușcașu, Daniel Busuioc, Anne Marie Chertic
Gen film: Comedie, Dramă
Durata: 87 minute
IMDb rating: 7,7

Afacerea Est spune povestea unei prietenii dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

9 februarie: Fifty Shades Darker / Cincizeci de umbre întunecate

Regia: James Foley
Actori: Tyler Hoechlin, Luke Grimes, Jamie Dornan, Dakota Johnson
Gen film: Dramă, Romantic, Dragoste
Durata: 115 minute

În timp ce Christian (Jamie Dornan) se luptă cu demonii interiori, Anastasia (Dakota Johnson) trebuie să se confrunte cu furia și invidia femeilor care au fost înaintea ei.

„Darker” prezintă povestea Anastasiei care, la insistențele lui Christian, acceptă să se împace cu acesta. În încercarea de a-și reclădi relația cu bărbatul iubit, Anastasia este prinsă într-un vârtej de intrigi și întâmplări care o pun în cele din urmă în fața celei mai importante decizii.

După despărțirea de Christian, Anastasia începe să lucreze la S.I.P. (Seattle Independent Publishing), unde îl are ca șef pe Jack Hyde (Eric Johnson), care nu este cine pare a fi. Ana se simte inconfortabil în prezența lui, deoarece devine mult prea familiar față de ea. Între timp, aceasta se împacă cu Christian, neștiind că el a cumparat S.I.P. pentru a o putea avea aproape. Christian devine gelos pe Jack și caută motive să îl concedieze. Când Jack o șantajează pe Ana în legătură cu schimbul de e-mail-uri dintre ea și Christian și îi face propuneri indecente, Ana îl lovește și fuge din clădirea S.I.P., unde se întâlnește cu Christian. Jack este concediat, lucru care îl determină să își arate adevărata față și care dezvăluie trecutul comun pe care îl are cu Christian Grey.

În scenă intră Leila Williams (Bella Heathcote) și Elena Lincoln (Kim Basinger), foste partenere B.D.S.M. ale lui Christian care caută să revină în viața lui și să o înlăture pe Anastasia din peisaj.

9 februarie: The LEGO Batman Movie / Lego Batman: Filmul

Regia: Chris McKay
Actori: Zach Galifianakis, Jenny Slate, Will Arnett, Ralph Fiennes, Mariah Carey, Billy Dee Williams
Gen film: Acţiune, Animaţie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic
Durata: 90 minute

În comedia animată „The LEGO Batman Movie” Bruce Wayne trebuie să facă față nu doar criminalilor care împânzesc Gotham City, ci și responsabilităților pe care le are față de băiețelul pe care l-a adoptat.

9 februarie: John Wick: Chapter 2 / John Wick 2

Regia: Chad Stahelski
Actori: Ruby Rose, Keanu Reeves, Ian McShane, Bridget Moynahan
Gen film: Acţiune, Crimă, Thriller

Common va fi antagonistul principal al filmului, capul securității unei organizații mafiote condusă de o femeie. Alături de Keanu Reeves, va reveni în sequel și Ian McShane, drept Wilson, proprietarul Hotelului Continental, cel care oferă cu discreție ajutor comunității asasinilor.

16 februarie: Resident Evil: The Final Chapter / Resident Evil: Capitolul final

Regia: Paul W.S. Anderson
Actori: Ali Larter, Milla Jovovich, Ruby Rose, William Levy
Gen film: Acţiune, Horror, SF, Thriller
Durata: 105 minute
IMDb rating: 6,3

Este ultimul capitol al celei mai de succes francize de film inspirată după un joc video – a adunat peste un miliard de dolari până în prezent – bazat pe super-populara serie de jocuri video a celor de la Capcom.

Acţiunea se petrece imediat după avenimentele din Resident Evil: Răsplata. Alice (Milla Jovovich) este unica supravieţuitoare a ceea ce trebuia să fie ultima bătălie a umanităţii împotriva celor reîntorşi din morţi. Acum, ea trebuie să se întoarcă acolo unde a început coşmarul – Stupul din Raccoon City, locul unde Corporaţia Umbrella îşi strânge forţele pentru lovitura de graţie împotriva supravieţuitorilor apocalipsei.

23 februarie: Ballerina / Balerina

Regia: Éric Warin, Eric Summer
Actori: Maddie Ziegler, Elle Fanning, Dane DeHaan, Carly Rae Jepsen
Gen film: Animaţie, Aventuri, Familie, Muzical
Durata: 89 minute
IMDb rating: 6.9

Animaţia 3D „Balerina” prezintă aventura lui Felicie, o tânără orfană care are o singură pasiune: dansul. Alături de Victor, cel mai bun prieten al său care îşi doreşte să devină un inventator renumit, pun la cale un plan extrem de îndrăzneţ pentru a fugi din orfelinat direct la Paris, Oraşul Luminilor şi al tuturor posibilităţilor. Felicie va trebui să lupte mai mult ca niciodată, să se autodepăşească şi să înveţe din greşeli astfel încât să poată transforma în realitate cel mai nebunesc vis al său… Într-o bună zi va deveni cea mai graţioasă balerină de la Opera din Paris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente