(foto) „Abrogați și plecați!” Peste 100 de mii de oameni protestează la București

protest_bucuresti_1_30280400

Peste 100 de mii de oameni protestează miercuri în fața sediului Guvernului de la București împotriva adoptării ordonanței de urgență privind modificarea Codului penal și a celui de procedură penală.

Protestatarii scandează împotriva Guvernului, cerându-i demisia, și poartă pancarte precum: „Nu recunoaștem legi date de mafioți. Demisia!”, „Refuz acest abuz”, „Nu cedăm”, „PSD, ciuma roșie”. Șoferii care trec prin zona unde se află protestatarii claxonează îndelung, în semn de solidaritate cu aceștia.

Forțe ale Jandarmeriei sunt localizate în zona de protest. Manifestația decurge fără incidente. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie: „Guvern Penal, pericol social”, „Fără amnistie, e epidemie, e ciuma roșie”, „Guvern asasin al democrației”, „Mafia e în Guvern”, Iubirea de țară, în stradă se măsoară”. Jandarmeriei sunt prezente la protestul din Piața Victoriei, la Guvern, și au instalat garduri în fața sediului Executivului, asigurând o zonă tampon între manifestanți și gard.

Sunt oamenii blocaţi la staţia de metrou Piaţa Victoriei, nu mai pot să iasă afară pentru că sunt prea mulţi şi au început să protesteze acolo, în subteran, împotriva Guvernului.

Se estimează că în restul ţării au ieşit în stradă aproximativ 140.000 de oameni. La Sibiu şi la Timişoara sunt câte 20.000 de oameni în stradă, la Cluj-Napoca 30.000, la Constanţa – 5.000, la Bacău – 6.000, la Braşov – 8.000, Craiova – 3000, Galaţi – 3000, Iaşi – 10.000.

Photo credit: Gabriel Benciu pentru #diez.md

P1

p2

p3

p4

p5

p6

p7

p8

p9

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente