(VIDEO) Chișinăul s-a solidarizat cu protestele din România; Manifestație în fața ambasadei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În jur de 20 de persoane au ieșit miercuri seară în fața ambasadei României de la Chișinău pentru a se solidariza cu protestele din dreapta Prutului.

Aceștia au stat câteva minute în fața misiunii diplomatice, unde au afișat pancarte cu „PSD, Ciuma Roșie”, „Corupția Ucide”, etc.

În același timp, în aproape 50 de localități din România se protestează față de modificarea codurilor penale.

Cei mai mulți, în jur de 70 de mii de oameni sunt la București. La Iași protestează 10 mii de români, iar la Timișoara și Cluj câte 8 mii.

Ei solicită demisia actualului Guvern și alegeri anticipate, chiar dacă scrutinul parlamentar din România a avut loc acum o lună și jumătate. „PSD, ciuma roșie!”, este sloganul cel mai des auzit printre protestatari.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Grindeanu marţi seară privind modificarea codurilor penale a fost publicată în Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmează să intre în vigoare la 10 zile de la publicare.

Prevederea privind termenul de 6 luni până la care pot fi făcute denunţuri privind săvârşirea unor infracţiuni intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în Monitor


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...