Vaticanul, îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA împotriva imigraţiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vaticanul a anunţat, miercuri, că este îngrijorat cu privire la măsurile luate de preşedintele SUA, Donald Trump, împotriva imigraţiei, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

„Cu siguranţă există o îngrijorare deoarece suntem mesagerii unei alte culturi, aceea a deschiderii”, a declarat secretarul de Stat adjunct al Vaticanului, arhiepiscopul Angelo Becciu, pentru un post italian de televiziune cu profil religios, răspunzând la o întrebare despre ordinul executiv al lui Trump, potrivit Mediafax.

Becciu, care ocupă locul al treilea în ierarhia Vaticanului, a fost întrebat despre ordinul executiv antiimgraţie semnat de Trump precum şi despre promisiunea lui de a construi un zid la graniţa Statelor Unite cu Mexicul.

„Papa Francisc, de fapt, insistă asupra capacităţii de a-i integra pe cei care ajung în societăţile şi culturile noastre”, a declarat el pentru TV2000.

Unii lideri catolici din Statele Unite au criticat ordinul executiv al lui Trump. Cardinalul Blase Cupich din Chicago a declarat in weekend căO decizie luată în zorii unei zile care a urmat unei seri şi nopţi negre pentru România şi pentru noi toţişi că documentul este în contradicţie cu valorile catolice şi americane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...