Maia Sandu: Dacă ar exista o funcţie de împăratul lumii, Dodon ar trimite CV-ul, dar Plahotniuc deţine mai multă putere

Lidera PAS Maia Sandu susţine că preşedintele Igor Dodon are ambiţia de a deţine puterea în Republica Moldova, dar că Vlad Plahotniuc deţine mai multă putere de vreme ce o mare parte a instituţiilor statului sunt subordonate ultimului. Totuşi, în opinia Maiei Sandu, relaţia pe care o împărtăşesc Dodon şi Plahotniuc îi permite şi lui Dodon să se înfrupte din putere.

Declaraţia a fost făcută de Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă în timp ce a fost întrebată cine e adevăratul stăpân astăzi în Republica Moldova: Igor Dodon,  sau Vladimir Plahotniuc.

„Igor Dodon şi-ar dori foarte mult să fie el împăratul. Cred că, dacă ar exista o funcţie de împăratul lumii, Igor Dodon şi-ar trimite CV-ul şi acolo. Dar pentru moment Plahotniuc deţine mai multă putere şi acest lucru este foarte clar, de vreme ce o mare parte a instituţiilor statului, dacă nu chiar toate, sunt subordonate lui Plahotniuc. Dar această relaţie pe care o împărtăşesc Dodon şi Plahotniuc îi permite şi lui Dodon să se înfrupte din putere”, a menţionat Maia Sandu.

Lidera PAS a opinat că cel mai bine pentru alegători ai fi ca lupta dintre cei doi să nu dureze prea mult, astfel încât “să scăpe de ambii cât mai curând posibil”.

„Evident că Dodon se simte umilit de faptul că este controlat de către Plahotniuc şi va încerca să reducă acest control pe care Plahotniuc îl are asupra lui”, a spus ea, adăugând totuşi că întrebarea este în ce măsură Kremlinul va dori să-l ajute.

Textul integral al interviului poate fi citit AICI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.