McDonald’s se extinde puternic în Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food din lume – McDonald’s – intenţionează să deschidă anul acesta peste 50 de noi unităţi pe piaţa rusă şi speră să semneze mai multe acorduri de franciză pentru a se extinde în regiunile unde este prezent, dar şi în altele noi, a afirmat marţi Khamzat Khasbulatov, şeful diviziei McDonald’s din Rusia, transmite Reuters.

Anul trecut, McDonald’s opera 73 de restaurante în Rusia, peste estimările companiei americane. Din restaurantele nou deschise, 65 sunt deţine de McDonald’s, a declarat Khamzat Khasbulatov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Obiectivul pentru 2017 nu înseamnă că firma încetineşte ritmul expansiunii, a dat asigurări şeful diviziei McDonald’s din Rusia. Acesta a adăugat: „Situaţia nu s-a îmbunătăţit, nici nu s-a înrăutăţit. 50 nu este un număr mic, doar vom acorda mai multă libertate partenerilor noştri”.

În prezent, McDonalds are trei francize în Rusia, care operează 92 de restaurante din totalul de 609.

Khasbulatov a anunţat că firma vrea ca, până la sfârşitul lui 2018, cota furnizorilor locali ai McDonalds să ajungă la aproape 100%, de la 85% în prezent.

La fel ca şi alţi operatori de restaurante fast-food, McDonald’s a decis să adopte sistemul de franciză şi a propus cumpărătorilor un acord de franciză pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru încă 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...