(FOTO) Top 10 cele mai frumoase parcuri naţionale din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru că tot ce ne dorim uneori este să evadăm în mijlocul naturii, am făcut o selecţie a celor mai frumoase rezervaţii naţionale din Europa.

Dacă te pasionează drumeţiile şi plimbările în natură, ţi-am pregătit 10 sugestii inedite de vacanţă. Vulcani, gheţari, lacuri impresionante, cascade spectaculoase – cele mai frumoase rezervaţii naturale din Europa te aşteaptă să le descoperi acum.

Loch Lomond and the Trossachs National Park din Scoţia este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naţionale din Marea Britanie. Lacul Lomond, cel mai cunoscut, este ideal pentru plimbările cu barca într-un cadru natural de vis, dar şi pentru sporturile acvatice. Iar cei pasionaţi de drumeţii pot încerca oricând un traseu prin munţii şi dealurile acoperite de vegetaţie.

1
Parcul Naţional Cinque Terre, Italia, format din cele cinci „pământuri“ (satele aflate pe stânci Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore). Parcul este inclus în patrimoniul UNESCO, fiind o comoară ascunsă a Italiei.

2

Parcul Naţional Vatnajökull din Islanda, cu un relief complet şi inedit, format din gheţari, vulcani, văi şi platouri spectaculoasea este un loc pe care nu trebuie să-l ratezi. Tot aici se află şi cascada Dettifoss, una dintre cele mai mari cascade din Europa.

3

Lake District National Park, cel mai mare parc naţional din Anglia, este situat la cinci ore de Londra. Pe lângă un peisaj de vis, aici veţi putea descoperi şi 12 dintre cele mai mari lacuri din această ţară (Windermere este cel mai mare lac natural al Angliei).

11

Parcul Naţional Bialowieza din Polonia se poate lăuda cu o faună incredibilă. Pădurea Bialowieza este casa unor specii precum bizon european, zimbru, vultur codalb şi multe altele.

6

Parcul Naţional Lauterbrunnen Valley din Elveţia este cu siguranţă cea mai frumoasă zonă din Alpi.

5

La câteva sute de km distanţă de ţara noastră, mai exact în vecina Ungaria, se află Parcul Naţional Balaton Uplands, în partea de nord a Lacului Balaton.

8

În 1938, Olimp, cel mai înalt munte din Grecia, casa celor 12 zei din mitologie, a fost declarat parc naţional. Astăzi, Olimp este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Europa.

9

Cel mai vechi parc naţional din Croaţia, Plitvice Lakes, este, totodată, şi unul dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Europa. Parcul, aflat la două ore de capitala Zagreb, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO.

10

Parcul Naţional Saxon Switzerland din Germania, situat în apropiere de graniţa cu Cehia (landul Saxonia), se numără printre cele mai frumoase regiuni naturale din Europa. Podul Bastei, care leagă câteva formaţiuni stâncoase, este una dintre principalele atracţii.

12


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...