Doi tineri din Sîngerei au fost prinși cu mai multe pachețele de substanțe psihotrope

collage

Ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare aflându-se la asigurarea securității circulației rutiere pe o stradă din raionul Sângerei, au stopat un automobil pentru verificări de rigoare. În timpul documentării, inspectorii de patrulare au observat pe bancheta din faţă un sistem artizanal pentru folosirea substanțelor narcotice.

Ofițerii de patrulare au solicitat atât șoferului, cât și celor doi pasageri să coboare din automobil. Mai mult, unul dintre ei a aruncat un pachet mic în care se afla o substanţă vegetală de culoare verde. Îndată, polițiștii de patrulare au întreprins acțiunile necesare de reținerea acestora. Suspecții s-au dovedit a fi originari din raionul Sîngerei și au vârste cuprinse între 25 și 35 de ani.

Ulterior, șoferul a fost supus expertizei narcologice, dacă rezultatul va demonstra că acesta a condus în stare de ebrietate narcotică, riscă să fie cercetat penal cu aplicarea unei amenzi de până la 25.000 de lei cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 3 la 5 ani. De asemenea, suspecții dacă vor fi găsiți vinovați de păstrarea drogurilor, riscă o amendă de până la 35 000 de lei, sau cu închisoare de până la 1 an.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, conducerea automobilului în stare de ebrietate narcotică duce la consecințe grave.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente