Regretatul actor şi regizor Ion Ungureanu va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Chișinău

Sicriul cu corpul neînsufleţit al actorului şi regizorului Ion Ungureanu a fost adus, noaptea trecută, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla, din capitală. Astăzi artistul va fi petrecut pe ultimul drum.

La ora 10.00 sicriul va fi adus pentru un omagiu de rămas bun în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

După aceasta cortegiul funerar se va îndrepta către Cimitirul Central armenesc, unde va fi înhumat la locul său de veci.

Deputat în primul Parlament post-sovietic și ministru al Culturii la începutul anilor 1990, Ion Ungureanu a murit la vârsta de 81 de ani în urma unei boli incurabile.

Anterior, Deschide.md a  scris că președintele țării Igor Dodon a refuzat să semneze un decret privind declararea zilei de marți, 31 ianuarie, doliu naţional în memoria maestrului Ion Ungureanu. Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentelor funerare șeful statului va delega Orchestra prezidențială și Garda de onoare, însă, nu va decreta zi de doliu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.