În total, era vorba despre 41.000 de unităţi. Se pare însă că problemele nu au fost rezolvate la timp pentru a evita acelaşi risc pentru dispozitivele livrate în lunile imediat următoare, compania anunţând că încă 101.000 de unităţi de acumulatori pot fi afectate.

Acumulatorii cu seriile 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL şi 6EBVA livraţi în perioada iunie-octombrie 2016 pot avea în continuare probleme, iar utilizatorii sunt îndemnaţi să verifice codul de pe acumulator pe site-ul HP pentru a se asigura dacă este sau nu nevoie de înlocuirea acestora.

Se pare că doar anumite modele din aceste game de produse pot fi expuse riscului de a exploda, deci nu toţi cei care au cumpărat laptop-uri din gamele de produse amintite mai sus pot întâmpina probleme.

În ciuda faptului că HP susţine că laptop-urile echipate cu acumulatori problematici au fost destinaţi pieţelor din America de Nord (SUA, Canada şi Mexic), compania încurajează utilizatorii din toată lumea să verifice seria pe site-ul său.

Având în vedere reacţia utilizatorilor la situaţia Galaxy Note7, probabil că HP încearcă să evite eventualele probleme înainte ca acestea să apară.