Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   (LIVE VIDEO) Noi proteste față…

(LIVE VIDEO) Noi proteste față de legea grațierii în România

Noi proteste pe tema ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codului penal au loc la această oră în mai multe orașe din România. Oamenii au început să se adune la Bucureşti și în alte orașe din țară printre care Braşov, Timișoara, Bacău, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Constanța, Craiova, Galași, Iasi, Focșani, Pitești sau Ploiești, transmite digi24.ro. 

Manifestanţii spun că vor să „viziteze” Guvernul, Ministerul Justiţiei, CNA şi sediul Avocatului Poporului. „Ne strângem la Universitate duminică începand cu ora 17:00. Am observat că unele televiziuni manipulează fără ruşine, iar CNA-ul nu îşi face treaba. Este momentul să îi vizităm. Apoi mergem la Ministerul Justiției, iar pe drum, ne vizităm avocatul. Avem un avocat al poporului care nu lucrează pentru noi. Îl vrem plecat. La final, mergem la guvern”, se arată într-un eveniment organizat pe Facebook.

Sursă video: Privesc.eu

Proteste au fost programate și în diaspora. La Paris câteva zeci de români au protestat față de proiectele ordonanțelor de urgență  care îi scapă de pedeapsă penală inclusiv pe unii politicieni aflați în prezent în conflict cu legea. Românii stabiliți la Paris au afișat pancarte pe care era scris „Nu amnistiei și grațiere” și „Vrem dreptate. Nu uităm și nu iertăm”.

Și duminica trecută, atât în București, cât şi în mai multe oraşe din ţară, oamenii au protestat împotriva legii grațierii. La protestul din Bucureşti au participat peste 20.000 de oameni, care au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.