Premierul Trudeau le cere refugiaţilor să se îndrepte spre Canada după interdicţia impusă de Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Justin Trudeau a anunţat sâmbătă noaptea că refugiaţii sunt bineveniţi în Canada după ce preşedintele Donald Trump a suspendat temporar, pentru o perioadă de 120 de zile, programul de relocare a regugiaţilor şi a interzis pe termen nedeterminat intrarea refugiaţilor sirieni în SUA, scrie DPA.

„Pentru cei care fug din calea persecuţiei, terorii şi războiului, canadienii vă vor primi, oricare este religia voastră. Diversitatea este puterea noastră #BineativenitînCanada”, a scris prim-ministrul canadian într-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, mesajul premierului a fost însoţit de o poză cu o refugiată siriană, care a ajuns în decembrie 2015 pe aeroportul din Toronto.

Preşedintele Donald Trump a semnat vineri noaptea un ordin executiv pentru a suspenda pe termen temporar, timp de 120 de zile, programele de relocare a refugiaţilor şi a bloca pe termen nedeterminat intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite. De asemenea, acest ordin executiv îi vizează şi pe cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane, care nu vor mai putea să intre pentru cel puţin 90 de zile în SUA.

Printre cele şapte ţări predominant musulmane incluse în ordin se numără: Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Canada are în schimb o politică pozitivă cu privire la primirea refugiaţilor şi a acceptat doar în ultimul an 40.000 de sirieni care fug din calea războiului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...