Tiraspolul, deranjat de reținerea unui „oficial” transnistrean pe Aeroportul Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-numitele autorități din regiunea separatistă Transnistria s-au arătat deranjate de reținerea, pentru verificări suplimentare, a pretinsului ministru al industriei și al dezvoltării regionale, Nicolai Gliga, care se întorcea dintr-o deplasare făcută la Moscova.

În timp ce se întorcea din capitala Federației Ruse, Gliga a fost reținut de organele de drept de la Chișinău pentru verificări suplimentare, ceea ce a trezit nemulțumirea autorităților separatiste transnistrene.

Tiraspolul a calificat acest caz drept atitudine „distructivă” față de membrii „guvernului Transnistriei, care trec granița Moldovei prin aeroport”.

„Asemenea acțiuni unilaterale ale instituțiilor Republicii Moldova nu au temei și împiedică libera circulații a membrilor executivului de la Tiraspol”, se menționează într-o declarație a pretinsului minister de externe transnistrean.

Autoritățile de la Tiraspol au mai declarat că „asemenea acțiuni neprietenești” influențează negativ perspectivele de stabilizare ale relațiilor bilaterale.

Poliția de Frontieră nu a comentat declarația autorităților de la Tiraspol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...