Rusia a fost dată în judecată pentru terorism la Curtea Internaţională de Justiţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ucraina a intentat un proces la Curtea Internaţională de Justiţie ONU cu scopul de a atrage Rusia la răspundere pentru acte de terorism şi discriminare în timpul agresiunii sale ilegale împotriva Ucrainei.

Procesul este intentat în temeiul Convenţiei internaţionale privind reprimarea finanţării terorismului şi Convenţiei internaţionale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Ucrainei la Bucureşti.

„În cadrul agresiunii ilegale în Ucraina, Federaţia Rusă sfidează drepturile fundamentale ale omului pe care le are fiecare cetăţean al Ucrainei”, susţine ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

„Noi mai mult de doi ani am încercat prin negociere să rezolvăm disputele existente, dar Rusia nu vrea să înceteze încălcările sale ale dreptului internaţional. Astfel am intentat un proces la Curtea Internaţională de Justiţie ONU cu scopul de a atrage Federaţia Rusă la răspundere pentru aceste încălcări şi de a restabili drepturile poporului ucrainean, garantate de aceste tratate internaţionale, la care Federaţia Rusă este membru”, a mai spus acesta.

Ucraina afirmă că Federaţia Rusă încalcă Convenţia privind reprimarea finanţării terorismului prin furnizarea de arme şi altor tipuri de sprijin formaţiunilor armate ilegale, care au comis o serie de acte teroriste pe teritoriul Ucrainei, cum ar fi doborârea avionului MH17 al Malaysia Airlines, bombardarea zonelor rezidenţiale din Mariupol şi Kramatorsk, distrugerea autobuzului civil de pasageri în apropierea de Volnovaha şi explozie mortală în timpul unei adunări paşnice la Harkov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...