Actualitate

România este dispusă să ajute Republica Moldova să-şi întărească armata

Ministrul apărării din Republica Moldova, Viorel Cibotaru, efectuează, pe 19 şi 20 mai, o vizită oficială la Bucureşti.

"Întâlnirea de astăzi constituie o etapă superioară în consolidarea dialogului politico-militar între statele noastre şi un bun prilej pentru împărtăşirea opiniilor referitoare la stadiul şi perspectivele cooperării militare bilaterale şi în format multilateral", a spus ministrul Mircea Dușa.

Referitor la activităţile de instruire desfăşurate în comun de cele două armate, ministrul Mircea Dușa a salutat prezenţa subunităţilor de infanterie, artilerie terestră şi apărare CBRN din armata Republicii Moldova la exerciţiile de instruire care au vizat operaţii convenţionale şi şi-a exprimat speranţa că acest tip de colaborare va continua.

"Consider că experienţă acumulată de Armata României în exerciţiile multinaţionale şi misiunile în care a fost angajată poate fi valorificată şi în plan bilateral, astfel încât, în misiunile de menţinere a păcii, să utilizăm aceleaşi proceduri", a spus ministrul apărării naţionale.

În luna aprilie, Viorel Ciubotaru spunea că Republica Moldova are în plan achiziţionarea de tehnică militară modernă și înfiinţarea unei noi unităţi militare. Noul guvern speră să primească sprijin de la ţările partenere.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *