Companiile aeriene refuză să mai îmbarce persoane din statele vizate de restricțiile lui Trump

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania aeriană olandeză KLM a refuzat îmbarcarea a șapte persoane la bordul unora dintre aeronavele sale cu destinația Statele Unite, după decretul prin care administrația Trump a interzis temporar accesul pe teritoriul SUA al cetățenilor provenind din șapte state, transmite AFP.

Manel Vrijenhoek, purtătoare de cuvânt a KLM, a declarat pentru AFP că „deși ne-am fi dorit să călătorească la bordul avioanelor noastre, demersul nu avea rost, pentru că le-ar fi fost refuzată intrarea în țară”.

Dintre cele șapte persoane vizate de interdicție, cinci au putut fi avertizate înainte de îmbarcare. Celelalte două au fost informate în timpul unei escale, iar KLM le-a oferit gratuitate pentru întoarcerea în țara de origine.

„Cu o săptămână în urmă ar fi putut călători fără probleme, aveau toate documentele necesare. Azi însă, nu ar fi putut intra în SUA”, mai spus Manel Vrijenhoek, fără a preciza naționalitatea pasagerilor, aeroporturile de origine și cele de destinație.

Și compania aeriană Qatar și-a avertizat sâmbătă pasagerii din Sudan, Libia, Somalia, Siria, Iran, Irak și Yemen care călătoreau în SUA cu privire la restricțiile impuse de noua administrație americană, transmite Reuters.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...