Un coleg de partid al lui Trump critică posibilitatea ridicării sancţiunilor împotriva Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate din Senat, John McCain, i-a cerut sâmbătă după-amiază preşedintelui Donald Trump să nege imediat speculaţiile cu privire la posibilitatea ridicării sancţiunilor economice impuse de Statele Unite împotriva Rusiei în timpul discuţiei telefonice pe care o va purta noul lider de la Casa Albă cu liderul rus Vladimir Putin, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul senatorului McCain.

”Preşedintele Donald Trump va discuta telefonic cu Vladimir Putin în ciuda speculaţiilor larg răspândite că administraţia de la Casa Albă ia în considerare ridicarea sancţiunilor împotriva Rusiei. De dragul securităţii naţionale a aliaţilor noştri şi a Americii, sper că preşedintele Trump va pune capăt acestor speculaţii şi va respinge o asemenea măsură nesăbuită”, se arată în comunicatul semnat de republicanul John McCain.

De asemenea, respectatul senator republican promite că va munci cu colegii săi pentru a înscrie într-o legislaţie sancţiunile economice împotriva Rusiei.

”În ultimii trei ani sub conducerea lui Vladimir Putin, ruşii au invadat Ucraina, au anexat Crimeea, au ameninţat aliaţii NATO şi au intervenit militar în Siria. În urma lor a rămas o dâră de moarte, distrugere şi promisiuni încălcate”, a menţionat preşedintele Comisiei pentru Servicii Armate.

John McCain a atras atenţia că războiul insurgenţei pro-ruse a condus la moartea a 10.000 de soldaţi şi civili ucraineni în regiunea Donbas, în vreme ce ruşii au furnizat armele utilizate pentru doborârea zborului MH 17 deasupra Ucrainei. Un număr de 298 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci când zborul MH 17 a fost doborât de o rachetă sol-aer Buk în regiunea Doneţk.

De asemenea, senatorul republican acuză faptul că ruşii au desfăşurat noi trupe militare şi echipamente de-a lungul graniţei estice, au condus exerciţii militare masive, au violat graniţele şi spaţiul aerian al aliaţilor NATO.

”Rusia sprijină regimul criminal al lui Assad în timp ce poartă un război împotriva poporului sirian, care s-a soldat până acum cu 400.000 de morţi în rândul civililor. Armata rusă a vizat atât spitalele siriene, cât şi pe primii salvatori, cu arme de precizie. În loc să lovească Statul Islamic, ruşii şi-au concentrat operaţiunile împotriva opoziţiei siriene moderate, ceea ce a condus la întârirea forţelor extremiste din Siria”.

John McCain atrage atenţia şi asupra atacurilor cibernetice orchestrate de hackerii ruşi şi care au vizat instituţiile democratice în perioada campaniei electorale, catalogând aceste atacuri drept o campanie de dezinformare menită să slăbească America şi să discrediteze valorile Occidentului.

”Fiecare din ultimii trei preşedinţi au avut speranţe mari pentru a construi un parteneriat cu guvernul rus, dar fiecare încercare a eşuat, nu din cauza lipsei de bunăvoinţă din partea noastră, ci pentru că Putin vrea să fie inamicul Statelor Unite. El are nevoie de inamici ca noi. El nu va fi niciodată partenerul nostri, nici măcar în lupta de combatere a ISIS. El crede că întărirea Rusiei înseamnă slăbirea Americii”, a avertizat senatorul McCain.

Respectatul republican a precizat că ar fi naiv şi periculos din partea preşedintelui american să creadă într-un parteneriat real cu Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...