Deputații renunță la proiectul de lege care le permite demnitarilor să acceadă în avocatură fără examen

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Proiectul de modificare a Legii cu privire la avocatură, prin care deputații cu experiență juridică să poată obține licența de avocat, fără da examen, nu va fi discutat în Parlament, scrie Bizlaw.md. Potrivit sursei citate, coaliția de guvernare renunță la examinarea acestui proiect de lege.

Proiectul de modificare a Legii avocaturii, care prevede ca deputații, care au cel puțin 10 ani vechime de activitate în domeniul dreptului, să acceadă în avocatură fără să susțină examene, a fost înregistrat în Parlament la 26 decembrie 2016. Inițiativa a stârnit nemulțumirea avocaților, care au anunțat că vor ieși în grevă.

Mai mult, Consiliul Barourilor și al Soacietăților de Drept din Europa (CCBE), dar și de președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului a declarat că nu va promulga legea în cazul în care aceasta va trece de Parlament. Și ministrul Justiției, Vladimir Ceborari, a declarat că deputații nu ar trebui să fie tratați preferențial pentru a obține licența de avocat. Vladimir Cebotari a mai spus că Guvernul va veni, în scurt timp, cu aviz asupra documentului, însă poziția sa personală este că „nu există niciun argument pentru tratament diferențiat a unei categorii de cetățeni”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...