Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Parlamentul renunță la proiectul de…

Parlamentul renunță la proiectul de lege care le-ar fi permis deputaților să acceadă în avocatură fără examen

Proiectul de modificare a Legii cu privire la avocatură, prin care deputații cu experiență juridică să poată obține licența de avocat, fără a da examen, nu va mai fi discutat în Parlament, scrie bizlaw.md.

Potrivit deputatului Sergiu Sârbu, coaliția de guvernare renunță la examinarea acestui proiect de lege. „S-a decis renunțarea la acest proiect de lege pentru a nu crea dispute în societate”, a declarat Sergiu Sârbu pentru portalul bizlaw.md.

Proiectul de modificare a Legii avocaturii, care prevede ca deputații care au cel puțin 10 ani vechime de activitate în domeniul dreptului să acceadă în avocatură fără să susțină examene, a fost înregistrat în Parlament la 26 decembrie 2016. Inițiativa a stârnit nemulțumirea avocaților, care au anunțat că vor ieși la proteste dacă acest proiect va fi adoptat.

Inițiativa legislativă prin care deputații ar fi putut obține licența de avocat fără a da examen a fost înregistrată în Parlament la sfârșitul anului trecut. Printre deputații care au semnat proiectul de lege se numără Petru Cosoi, Constantin Țuțu, Anatolie Zagorodnâi, Cornel Dudnic, Vasile Bolea, Ștefan Creangă, Nae Simion Pleșca, Corneliu Padnevici, Anghel Agache, Demian Caraseni sau Alla Dolința.