13:09:13 28.03.2024
Stiri

Gaburici vrea SCHIMBĂRI DE PERSONAL în Guvern

Politică 19.05.2015 17:20 Vizualizări1605 Autor: Ziarul National
Gaburici vrea SCHIMBĂRI DE PERSONAL în Guvern


Premierul Chiril Gaburici optează pentru atragerea specialiștilor tineri în Guvern și alte instituții de stat. Oficialul a solicitat astăzi responsabililor din cadrul Cancelariei de Stat să examineze posibilitatea extinderii ariei candidaților ce pot beneficia de burse în străinătate.

„Astfel, îi putem motiva pe tinerii profesioniști din sectorul privat să vină să muncească la Guvern. Doar oferindu-le anumite oportunități, vom deveni atractivi pentru specialişti tineri, care pot veni cu idei și viziuni noi”, a afirmat prim-ministrul.

Premierul a propus ca, pe lângă reprezentanții din administrația publică, să fie admiși la concurs pentru burse de studii în străinătate, în condiții egale, și persoane din sectorul privat și asociativ.

De asemenea, propune șeful Executivului, trebuie identificat un mecanism prin care tinerii angajaţi în sectorul privat, care vor beneficia de burse pentru studii în instituții de învățământ din alte țări, să-și asume angajamentul privind activitatea ulterioară în sectorul public pe o perioadă de minimum trei ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md