Potrivit biroului din Ankara al Partidului Popular Democrat, cel puţin şase persoane au fost rănite, după ce o deflagraţie puternică s-a produs la etajul al doilea al clădirii în care se află sediul provincial al formaţiunii de opoziţie din Adana.

La un interval de zece minute, o altă explozie a avut loc la sediul partidului din Mersin. Aici, un buchet de flori livrat de un curier a explodat în momentul în care a fost deschis. Copreşedintele formaţiunii urma să organizeze un miting electoral la Mersin, înaintea alegerilor parlamentare din 7 iunie.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva birourilor partidului de opoziţie din Turcia, care este focalizat pe problema kurdă. Numai în ultima lună, formaţiunea a fost ţinta a aproape 60 de atacuri. Peste o mie de kurzi au ieşit în stradă la Ankara şi au denunţat exploziile de la sediile Partidului Popular Democrat. Susţinătorii acestuia spun că atacurile au loc cu acordul preşedintelui şi al premierului Turciei.

Preşedinţia neagă însă acuzaţiile kurzilor şi condamnă ferm exploziile recente.

Naţionaliştii turci se opun cu înverşunare formaţiunii de opoziţie, acuzând-o de legături cu gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan, care a dus o luptă timp de trei decenii împotriva Turciei, în cadrul căreia au fost ucişi 40 de mii de oameni.

Potrivit presei străine, un proces de pace care să pună capăt acestui conflict este în desfăşurare.