11:47:44 28.03.2024
Stiri

Semnat! Judecătoarea acuzată că ar fi menajat un traficant de droguri a fost ELIBERATĂ din funcție

Anticorupție 19.05.2015 11:44 Vizualizări1834 Autor: Galina Munteanu


 Semnat! Judecătoarea acuzată că ar fi menajat un traficant de droguri a fost ELIBERATĂ din funcție magistrat.md

Magistrata de la Judecătoria sectorului Centru al municipiului Chișinău, Lilia Vasilevici, a fost eliberată din funcție. Un decret în acest sens a fost semnat de către președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru comiterea unei abateri disciplinare. Aceasta muncea la Judecătoria Centru din 1996.

Amintim că fosta magistrată de la Judecătoria Centru a ajuns în atenția opiniei publice după ce a condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare condiționată un traficant de droguri, asta deși procurorii au cerut ca acesta să stea după gratii 14 ani. Prin hotărârea Curţii de Apel Chişinău, sentinţa Liliei Vasilevici a fost anulată, iar inculpatul a fost condamnat la şapte ani de detenţie.

Și
procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a solicitat sprijinul societăţii civile şi al mass-media pentru a-i trage la răspundere pe judecătorii care comit abateri. Potrivit lui Diacov, anume din aceste tranzacţii murdare provin banii folosiţi pentru mită şi corupţie. În cazurile legate de traficul de droguri, „mita ajunge la 30-50 de mii de euro. Suma propusă creşte în funcţie de etapa procesului penal: cea mai mică pentru poliţistul de sector şi cea mai mare pentru judecător”, a spus atunci Ivan Diacov.

Decizia ca aceasta să fie demisă a fost luată după ce, acum un an, membrul CSM, Teodor Cârnaţ, a intentat o procedură disciplinară pe numele magistratei. Lilia Vasilevici şi-a recunoscut vina în faţa membrilor CSM, însă argumentele acesteia n-au fost suficient de convingătoare. Aceasta a declarat că nu ar fi observat un articol din Codul Penal, care prevede că în cazul infracţiunilor deosebit de grave nu poate fi aplicată condamnarea cu suspendarea condiţionată a executării.

Mai mult, aceasta susţinea că nu merită o pedeapsă atât de dură.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md