Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Citiţi JOI în ZdG

Citiţi JOI în ZdG

În noua ediție a Ziarului de Gardă aflați cum (nu) sunt căutați și cum (nu) sunt numărați condamnații fugari de către autoritățile R. Moldova. 

Rubrica „Trăind de Gardă” vă relatează mai multe „povești” ale celor care sunt nevoiți să lupte cu stereotipurile și indiferența statului, sprijinindu-se într-un baston sau stând într-un scaun cu rotile.

Despre nelămuririle, temerile și nesiguranța cetățenilor R. Moldova am discutat cu ex-ambasadorul R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

În acest număr citiți cum a motivat Curtea de Apel Chișinău achitarea judecătorului Gheorghe Popa. Vă propunem, de asemenea, să o cunoașteți pe fotografa Natalia Ciobanu, care visează ca imaginile să fie atât de profunde încât să poată transmite mirosurile și sunetele.

Tot joi aflați în pagina „Diaspora” despre viața și trăirile copiilor care au plecat din Moldova împreună cu părinții lor. Pagina „La Țară” vă relatează istoria unei afaceri agricole ce a fost închisă din cauza situației din țară, din cauza disperării și dezamăgirii tinerilor care au încercat să facă ceva bun în țara lor.

Dosar: Cum (nu) sunt căutați și cum (nu) sunt numărați condamnații fugari
Actual: Cum și-a asumat Dodon, la Moscova, o datorie ce nu aparține statului
Politic: Cum explică Iurie Ciocan noua funcție în care a fost propus de premierul Filip
Exclusiv: Interviu cu Iulian Fruntaș, ex-ambasador al R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: „De la independență încoace, am încercat să fim flexibili, dar nu știu dacă această flexibilitate cu Estul și cu Vestul ne-a fost de folos”
Trăind de Gardă: Viața indispensabilă de un baston
Stop Fals: Trei zile de falsuri la Moscova
Stop Fals: Diseminarea falsului se bazează pe interes
Diaspora: Copiii emigrației
Realitatea: Curtea de Apel: Mita de 200 USD pentru un judecător, o provocare din partea organelor de drept
La Țară: Antreprenorul Ștefan Papuc: „Nimic nu crește dacă nu sădești nimic”
Oameni: Natalia Ciobanu: „Aș fotografia mirosurile”

Editoriale:
Aneta Grosu: Gașca socialistă de la Președinție
Alina Radu: Deputații de caviar împotriva presei
Petru Grozavu: Tocmeala lui Dodon cu Petru I

Pe site, articolele vor apărea succesiv, în zilele următoare, după apariția ziarului în chioșcuri. Totodată, pe site nu apar toate articolele din ediția tipărită.