Ce mesaj îi transmite lui Trump un hacker celebru: „Eşti vulnerabil”. Care este motivul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un hacker celebru, același care a reușit să pătrundă în 500 de conturi de Twitter ale unor militanți ISIS, l-a contactat pe aceeași rețea de socializare pe președintele american Donald Trump.

Hackerul i-a transmis lui Donald Trump îndemnul de a modifica imediat setările de securitate aferente contului său online, informează CNN.

„Modifică-ți imediat setările de securitate pe Twitter!”, a scris WauchulaGhost.

În iunie 2016, WauchulaGhost a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a reuşit să acceseze conturi de Twitter pro-ISIS, înlocuind conţinuturile acestora cu imagini pornografice şi mesaje de susţinere a paradelor gay.

El a spus că nu este interesat în accesarea ilegală a contului preşedintelui american şi că a dorit să semnaleze faptul că setările de securitate folosite de Donald Trump îl fac vulnerabil în faţa atacurilor altor hackeri. Potrivit spuselor sale, @POTUS, @FLOTUS and @VP – conturile de Twitter ale preşedintelui, primei doamne şi vicepreşedintelui american – sunt mai vulnerabile deoarece nu au selectat o banală setare de securitate pe Twitter care solicită utilizatorului să furnizeze un număr de telefon sau o adresă de e-mail atunci când doreşte să îşi modifice parola. Actualele setări de securitate pentru aceste trei conturi de Twitter permit oricărui internaut să acceseze comanda ”forgot password” (”parolă uitată”) şi să tasteze în căsuţa ce apare pe ecran numele celor trei conturi – @FLOTUS, @POTUS sau @VP. Pe ecran apare imediat mesajul „am găsit următoarele informaţii asociate contului dumneavoastră” şi afişează o adresă de e-mail, parţial redactată, la care va fi trimis un link pentru recuperarea parolei.

WauchulaGhost spune că a putut să completeze literele lipsă. De asemenea, el a dezvăluit faptul că încercarea de a ”ghici” adresa de e-mail a unei persoane este întotdeauna primul pas pe care hackerii îl fac atunci când încearcă să acceseze ilegal un cont online, potrivit adevarul.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...