Dodon îi răspunde lui Iohannis: Eu doar nu-i spun dacă să-l numească pe Dragnea premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a venit cu o reacție la declarațiile anterioare ale liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis, care-și manifestase speranța că aceasta va acționa conform atribuțiilor constituționale.

Dodon și-a manifestat nemulțumirea de declarațiile președintelui român, pe care le-a catalogat drept o ingerință în activitatea politică de la Chișinău.

„Eu am văzut anterior cum premieri români spuneau de față cu politicieni moldoveni că vor Unirea. Am văzut ce a spus și Klaus Iohannis la întâlnirea cu ambasadorii, despre respectarea Constituției. Păi eu vreau să le transmit că eu, spre deosebire de alți politicieni de la Chișinău, anume că voi respecta Constituția”, a declarat Igor Dodon marți, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că nu este cazul să primească sfaturi de peste Prut: „Eu doar nu-i spui lui Iohannis dacă să-l numească sau nu pe Dragnea premier”.

Preşedintele României Klaus Iohannis a afirmat săptămâna trecută că reiterează „aşteptarea României” ca noul preşedinte al Republicii Moldova să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale, spunând acest lucru „inclusiv în lumina declaraţiilor sale cele mai recente”, după ce Igor Dodon a făcut declarații controversate privind actualul teritoriu al României.

„În Republica Moldova, am asistat la primele alegeri prezidenţiale directe după mult timp. Reiterez aşteptarea României ca noul preşedinte să acţioneze conform atribuţiilor sale constituţionale. O spun inclusiv în lumina declaraţiilor sale cele mai recente. Indiferent de acestea, România va continua să sprijine drumul european al Republicii Moldova”, a afirmat Iohannis, cu ocazia întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...