Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.01.2017

Igor Dodon a inițiat procedura de contestare a alegerii dlui Eduard Harunjen în funcția de procuror general

Igor Dodon a inițiat procedura de contestare a alegerii dlui Eduard Harunjen în funcția de procuror general

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a inițiat  procedura de contestare a rezultatelor concursului de alegere a dlui Eduard Harunjen în funcția de procuror general.

Igor Dodon a declarat că la bază stau normele de drept ce stabilesc procedura și limitele desfășurării concursului care au fost sfidate de către Consiliul Superior al Procurorilor, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Președintele țării a invocat  următoarele încălcări  procedurale:
- Eduard Harunjen nu putea fi înaintat în calitate de candidat pe motiv că legea cu privire la Procuratură interzice candidarea persoanelor ce dețin funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, în ultimele 6 luni de zile.
- Deși legea prevede că membrii procurori ai Consiliului Superior al Procurorilor urmau a fi detașați de la locul de muncă, acest lucru nu s-a întîmplat, ceea ce pune la dubii obiectivitatea și imparțialitatea acestora din simplu motiv că au fost direct subordonați domnului Eduard Harunjen.

”În acestă funcție trebuie să ajungă o persoană compatibilă cu funcţia deţinută, într-un mod transparent. Voi depune toate eforturile legale pentru a realiza acest obiectiv ”, a menționat Președintele țării.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus