Consilierul lui Trump, cercetat pentru legăturile cu oficiali ruși

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciile de contrainformații americane cercetează contactele lui Michael Flynn, consilierul național de securitate al președintelui SUA Donald Trump cu unii oficiali ruși. În special, a fost investigată legătura acestuia cu ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak, scrie The Wall Street Journal.

Verificarea lui Flynn este parte a unei investigații pe scară largă a FBI, CIA, Agenției Naționale de Securitate (ANS) și Departamentului de Finanțe, cu scopul de a studia relațiile dintre guvernul rus și oamenii din cercul interior al președintelui Donald Trump, scrie paginaderusia.ro.

Scopul verificărilor a fost „stabilirea naturii contactelor lui Flynn cu Rusia și pentru a afla dacă astfel de contacte au fost efectuate cu încălcarea legii”, au explicat sursele WSJ. Nu este clar când a început ancheta, dacă s-a obținut vreo probă și dacă Flynn continuă să fie anchetat.

Potrivit WSJ, punctul-cheie în cadrul anchetei o reprezintă seria de convorbiri telefonice ale lui Flynn cu ambasadorul Kisliak pe 29 decembrie. În aceea zi, administrația fostului președinte american, Barack Obama, a anunțat sancțiuni și alte măsuri împotriva Rusiei ca răspuns la atacurile cibernetice ale hackerilor ruși.

Serviciile secrete americane a ajuns la concluzia că președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat un atac al hackerilor împotriva membrilor Partidului Democrat din SUA, pentru a afecta campania prezidențială a candidatului democrat Hillary Clinton. Rusia neagă implicarea sa în atacurile cibernetice.

La mijlocul lunii ianuarie, Reuters, citând surse informate, a scris că Flynn și Kislyak au vorbit de cinci ori în ziua anunțării unor noi sancțiuni SUA împotriva Rusiei – 29 decembrie 2016. Apelurile telefonice au avut loc după ce Administrația Obama a anunțat cu privire la noile restricții, dar înainte ca președintele rus, Vladimir Putin, să declara că Rusia nu va răspunde simetric la expulzarea diplomaților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...