Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.01.2017

Un cetăţean al Republicii Moldova este cercetat penal pentru activitate de mercenariat

Un cetăţean al Republicii Moldova, aflat în vizorul organelor de drept  pentru activitate de mercenariat, a fost reţinut şi deferit organelor de ocrotire a normelor de drept naţionale.
 
Complexul de acţiuni speciale de investigaţii a fost realizat la finele săptămânii trecute de către Procuratura  municipiului Chişinău şi SIS în cooperare cu MAI.

Bărbatul a luptat în calitate de mercenar de partea entităţilor separatist-extremiste din Ucraina. Tânărul de 24 de ani  este  originar din r-nul Cimişlia, domiciliat în or. Varniţa. 

În cadrul acţiunilor procesual-penale, persoana reţinută a cooperat cu organul de urmărire penală şi şi-a recunoscut integral vinovăţia. Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală în baza prevederilor articolului 141 Cod Penal al Republicii Moldova “activitatea mercenarilor”. Persoana riscă pedeapsa cu privaţiune de libertate de până la 7 ani.

La demersul procurorilor, mercenarul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus