Ce cărți de leadership recomandă noul președinte al Statelor Unite ale Americii

635865304485781448-1723632830_Trump

După ce au fost conduse timp de două mandate de democratul Barack Obama, Statele Unite ale Americii au un nou președinte în persoana controversată a lui Donald Trump. Recunoscut mai degrabă pentru imperiul imobiliar pe care îl deține, dar și pentru afacerile din domeniul divertismentului și mai puțin pentru calitățile sale de politician, magnatul în vârstă de 70 de ani este cel de-al 45-lea lider al Statelor Unite ale Americii. Va prezentam o serie de cărți de leadership recomandate de Donald Trump, scrie wall-street.ro.

Amatorul – Edward Klein

“Amatorul este cea mai buna carte despre cum Barack Obama ne distruge tara”, spunea Donald Trump, care o recomanda tuturor celor carora le pasa de soarta Statelor Unite ale Americii.

Jurnalist de unsprezece ani pentru New York Times, Klein se foloseste de spiritul jurnalistic pentru a ilustra lipsa de experienta si inadecvarea lui Obama pentru postul de presedinte. Cartea a starnit multe controverse in jurul sau si nu e de mirare ca republicanul Trump sa o aprecieze si sa o recomande mai departe.

Arta razboiului – Sun Tzu

In propria sa carte, “Trump 101: Calea spre succes”, noul presedinte al Statelor Unite ale Americii recomanda opera lui Sun Tzu. Cartea despre tactici si strategii militare a devenit de-a lungul timpului un must read pentru mediul de afaceri, subliniind excelenta, utilizarea strategica a inselaciunii si natura psihologica pentru a castiga un razboi inainte de a incepe lupta.

Cadranul banilor. Ghidul unui tata bogat pentru libertate financiara – Robert T. Kiyosaki

Desi nu este la fel de cunoscuta precum “Tata bogat, tata sarac”, aceasta carte se afla pe lista recomandarilor a celui ce a devenit in urma cu doua seri cel mai puternic om de pe pamant. Cadranul Banilor se adreseaza persoanelor pregatite sa renunte la siguranta unei slujbe si sa-si caute propriul drum spre libertatea financiara si celor care vor sa faca mari schimbari profesionale si financiare in viata.

Iacocca – Lee Iacocca and William Novak

Poate parea ciudat ca un autor sa-si foloseasca numele de familie ca titlu pentru o carte, dar asta nu l-a oprit pe Donald Trump sa adauge „Iacocca” in randul cartilor pe care le recomanda. Lee Iacocca este o legenda americana, un om de afaceri care a evitat falimentul Chrysler, devenind in acest proces o celebritate, un influencer, pe care multi oameni au dorit sa-l vada candidand la presedintia Statelor Unite ale Americii. Suna cunoscut, nu? Nu-i de mirare ca se numara printre cartile preferate ale lui Donald Trump.

Femeie bogata – Ghid de investitii pentru femei – Deoarece urasc sa mi se spuna ce sa fac! – Kim Kiyosaki

Desi Kim Kiyosaki este cunoscuta mai degraba ca fiind sotia autorului Robert Kiyosaki, cartea sa este o imagine de ansamblu asupra investitiilor si a notelor personale cu privire la inceputurile companiilor mici. Kim si-a facut un renume ca speaker si investitor imobiliar, incurajand femeile sa imbratiseze aceasta cariera. Ne mira recomandarea lui Donald Trump, avand in vedere declaratiile controversate pe care presedintele Statelor Unite ale Americii le-a facut in nenumarate randuri despre femei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente