Din martie 2017 vom avea un birou de legătură NATO la Chişinău

Visit to NATO by the Prime Minister of the Republic of Moldova
Foto: NATO

Biroul de legătură al NATO îşi va începe activitatea la Chişinău începând cu luna martie curent a anunţat Pavel Filip. Autorităţile mizează pe faptul că, odată cu deschiderea acestui birou, va demara o cooperare constructivă cu Alianţa Nord-Atlantică, cu scopul de a moderniza Armata Naţională.

„Am elaborat proiectul strategiei naţionale de apărare şi l-am pus în dezbatere publică”, a declarat Filip, informează TVR Moldova.

Premierul Pavel Filip şi secretarul General NATO Jens Stoltenberg au semnat, la Bruxelles, în noiembrie 2016, un acord privind deschiderea unui birou de legătură NATO la Chişinău.

Biroul de legătură NATO reprezintă o parte a dialogului politic, acesta va facilita identificarea domeniilor în care Moldova necesită asistenţă pentru a-şi reforma sectoarele de apărare şi securitate, va ajuta la implementarea cu succes a proiectelor în curs de desfăşurare. Pentru a fi deschis acest birou urmează să fie negociat şi semnat un memorandum de înţelegere cu NATO.

Un astfel de Birou de legătură NATO a fost creat în Ucraina şi Georgia. În Ucraina acesta a fost fondat în aprilie 1999, personalul fiind creat din 16 persoane civili şi militari din Estonia, Lituania, Polonia, Germania, Ucraina, precum şi din Sediul NATO (Belgia). Are o cooperare strânsă cu Centrul de Informare şi Documentare NATO din Kiev.

În Republica Moldova activează şi Centrul de Informare şi Documentare NATO.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente