Top 8 lucruri pe care le faci zilnic şi te strezează la maximum fără să ştii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Stresul face parte din viața noastră. E pretutindeni și atât de mult încât a devenit ceva obișnuit. Nici nu te mai miră faptul că ești stresat. Ceea ce nu știi este că te sabotezi singur. Iată care sunt obiceiurile care te stresează la maximum și nici măcar nu-ți dai seama de asta.

1. Nu râzi

Dacă nu îți mai aduci aminte când ai râs ultima oară, e grav. Râsul este cel mai bun medicament antistres, stimulează circulația sângelui, relaxează mușchii, reduce durerea și stimulează sistemul imunitar. Urmărește zilnic filmulețe amuzante, care să te facă să râzi cu poftă, scrie sfatulparintilor.ro.

2. Îți faci un playlist greșit
Multe studii au relevat faptul că muzica te ajută. Însă nu orice fel de muzică. Oamenii au preferințe diferite, deci nu toți se relaxează pe muzica de Debussy, ci poate pe The Cranberries. Atunci când îți alcătuiești playlist-ul, ai grijă să alegi melodiile care îți plac ție, nu altora.

3. Lași vase murdare în chiuvetă
Așa cum faci duș zilnic, spală și vasele din chiuvetă zilnic. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi, zice un proverb din bătrâni. Curățenia nu este un medicament universal antianxietate, însă nenumărate studii au relevat faptul că ordinea reduce din stres.

4. Nu faci sex

Când te supără ceva, numai chef de sex n-ai. Cu toate acestea, sexul este cel mai distractiv mod de a scăpa de stres. Pe lângă faptul că este un tip de exercițiu fizic, sexul diminuează nivelul de hormoni ai stresului.

5. Vorbești urât despre tine
Creierul este o unealtă foarte puternică. Dacă nu ai despre tine cuvinte de laudă, el va acționa în consecință. Atunci când îți e greu și ești stresat, repetați „Totul va fi în regulă”, sau „Voi rezolva situația” sau „Mă voi descurca în situația X”.

6. Nu dormi suficient
Un somn bun și odihnitor protejează inima, apără organismul de cancer și de alte boli cronice. Mai mult decât atât, somnul ușor te face să te simți mai bine și să te bucuri de viață.

7. Spui prea des „DA”
Dacă ești genul de persoană care niciodată nu refuză pe nimeni, e normal că ești stresat. Ai dreptul să mai spui și „NU”, „Nu îl voi mai duce din nou pe X la aeroport”, „Nu voi mai face din nou prăjitură pentru toți colegii de serviciu”.

8. Ești dependent de telefon

În zilele noastre, telefonul a devenit un fel de prelungire a corpului nostru. Specialiștii recomandă să închizi zilnic pentru o perioadă de câteva ore telefonul, computerul, tableta, astfel încât să nu fii tentat să răspunzi la fiecare sms sau email primit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...