Actualitate

Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE se va reuni pe 16 martie

Participanţii au discutat despre realizarea Acordului de Asociere, precum şi priorităţile pe termen scurt care vor forma agenda de activitate a instituţiilor naţionale vizate, având în vedere reluarea activităţii Parlamentului de la Chişinău, precizează un comunicat al Guvernului.

„Comerţul cu UE este în creştere. Uniunea Europeană este cel mai mare importator al produselor moldoveneşti. Mai mult ca atât, această tendinţă se consolidează. Pe parcursul anului trecut, în comparaţie cu 2013, exporturile totale în UE au crescut cu 9,6%, iar importurile cu 3,9%. Astfel, miturile răspândite înainte de semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, precum că ţara va fi invadată de produse ieftine şi necalitative, nu s-au adeverit”, a menţionat viceministrul economiei, Octavian Calmâc.

Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE este o platformă instituţională creată pentru trasarea sarcinilor pe care ar trebui să le urmeze Moldova după ce a devenit stat asociat la UE. Prima şedinţă a consiliului urma să aibă loc în ianuarie, dar a fost amânată din cauză că noul guvern de la Chişinău nu era instituit.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *