Miting anti-Trump la Washington: Mii de oameni s-au solidarizat cu „Marșul femeilor” din SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În acest moment, are loc un miting anti-Trump în capitala Statelor Unite ale Americii. Mii de doamne participă la o manifestație în favoarea drepturilor femeilor, mesajul fiind îndreptat către noul preşedinte al SUA, Donald Trump.

Inițiatoarea acestui marș, la care se estimează că vor lua parte 200.000 de oameni, este considerată avocata pensionară din Hawaii Teresa Shook, autoarea unui apel pe Facebook care a găsit un amplu ecou. La protest urmează să ia cuvântul între alții cineastul Michael Moore și actrița Scarlett Johansson, potrivit Mediafax.

Altfel, mii de protestatari se adunaseră pentru manifestații similare și în Marea Britanie. La Londra, demonstranții au scandat în drum spre Trafalgar Square sloganuri ca „Relație specială, spuneți nu” sau „Femei obraznice, uniți-vă”, aluzie la un comentariu făcut de Trump în cursul campaniei electorale la adresa fostei sale rivale Hillary Clinton, conform Agerpres.

La Viena, temperaturile sub zero au subțiat la doar câteva sute rândurile celor circa 2000 de oameni adunați inițial pentru protestul anti-Trump, ocazie cu care o statuie a lui Johann Strauss a fost decorată cu o pălăriuță roz cu urechi de pisică, a transmis Reuters.

Și la Geneva, circa 1000 de persoane s-au adunat pentru un marș, în cea mai mare parte femei și copii, a anunțat poliția.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...