Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Un bărbat lovește o…

(VIDEO) Un bărbat lovește o femeie în fața MAI

Un bărbat a fost surprins în timp ce lovește o femeie în stradă, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Chiar dacă scena a durat mai multe minute, iar femeia striga când era lovită, puțini trecători au intervenit să-l liniștească pe bărbatul agresiv. A fost chemat echipajul de poliție, iar bărbatul a fost reținut.

Sursa Video: www.ZdG.md

În plină zi, în centrul Chișinăului, cetățenii au fost martori ai unor scene de violență. Un bărbat de circa 45 de ani a lovit de mai multe ori cu pumnul în față o femeie care cerșea în apropiere de sediul MAI. Abia când a văzut că a fost chemată poliția, bărbatul a lăsat-o în pace și a plecat de la fața locului.
Însă, în câteva minute, polițiștii l-au ajuns din urmă în apropiere de Piața Centrală și l-a escortat la Inspectoartul de Poliție Centru.

Bărbatul, aparent în stare de ebrietate, afirmă că femeia este soția lui. Pe de altă parte, victima a refuzat să comunice cu poliție și a zis că nu vrea să depună plângere pe agresor. Aceasta și-a strâns geanta și a plecat.

Potrivit avocatei Ana Nani, specializată în protejarea victimelor violenței în familie în cadrul ”La Strada”, este important să fie elucidate toate circumstanţele cauzei.

”Violența în familie se pedepsește cu amendă, muncă neremunerată în folosul comunității, arest contravențional sau chiar cu detenție de până la 3 ani, în funcție de gradul vătămărilor corporale cauzate. Din declaraţiile martorilor aflăm că nu este pentru prima dată când el o agresează, prin urmare este oportun să fie obţinută şi o ordonanţă de protecţie, pentru ca soţul să nu se mai apropie de ea. În cazul neexecutării ordonanţei de protecţie, iniţial, soţul va putea fi tras la răspundere contravenţională, ulterior la răspundere penală”, declară avocata Ana Nani.

Pe teritoriul Republicii Moldova activează Telefonul de Încredere pentru Femei – 0 8008 8008. De la lansarea acestuia, acum șapte ani, consilierii au recepționat peste 11 000 de apeluri, majoritatea fiind de la femei-victime ale violenței în familie.