Putin îl va suna pe Trump; Când se vor întâlni cei doi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele rus Vladimir Putin ar urma să îl sune pe noul său omolog american Donald Trump, în următoarele zile, pentru a-l felicita pentru învestirea în funcţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anterior, Peskov a dat asigurări că Putin este dispus să îl întâlnească pe Trump, dar pregătirile pentru o posibilă întâlnire ar putea dura luni, nu săptămâni, notează News.ro.

„Nu se va întâmpla în următoarele săptămâni, să sperăm la ce este mai bun – că întâlnirea va avea loc în următoarele luni”, a spus Peskov.

De asemenea, oficialul a admis că este imposibilă rezolvarea crizei din Siria în mod constructiv fără o implicare a Statelor Unite.

Vladimir Putin şi-a exprimat marţi speranţa de a restabili relaţii „normale” cu Statele Unite, după instalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Trump a pledat pentru o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia şi pentru cooperare în Siria şi în privinţa reducerii arsenalului nuclear. În plus, el şi-a exprimat în repetate rânduri admiraţia faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.

Preşedintele american nu şi-a schimbat atitudinea nici măcar după ce comunitatea de informaţii a anunţat oficial că Moscova a interferat cu alegerile prezidenţiale din SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...