Casa Albă face primul anunţ după învestirea lui Trump: SUA vor dezvolta un sistem antirachetă „de ultimă generaţie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administraţia Trump intenţionează să dezvolte un sistem de apărare antirachetă “de ultimă generaţie”, pentru a se apăra de atacuri lansate de Iran şi Coreea de Nord, a anunţat Casa Albă vineri, la câteva minute după învestirea în funcţie a noului preşedinte, relatează Reuters

Administraţia Donald Trump a anunţat, imediat după ceremonia de învestitură, intenţia de a dezvolta un sistem antibalistic ultramodern pentru contracararea ameninţărilor reprezentate de state precum Iranul şi Coreea de Nord, transmite Casa Albă, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Conform comunicatului citat de Reuters, Administraţia Donald Trump va construi un „sistem antibalistic de ultimă generaţie” pentru contracararea eventualelor atacuri cu rachetă din Iran şi Coreea de Nord.

Comunicatul Casei Albe nu oferă detalii despre sistemul antirachetă. Nu este clar dacă acesta va fi diferit de actualul proiect antirachetă, care, oficial, vizează tot contracararea ameninţărilor balistice iraniene şi nord-coreene. Elemente ale sistemului antirachetă NATO sunt instalate inclusiv în România.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...