YouTube testează un sistem de mesagerie in-app pentru a ţine piept Facebook

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

YouTube se pare că testează în această perioadă o nou funcţie de mesagerie în interiorul aplicaţiei pentru iOS şi Android, lucru ce va permite utilizatorilor să facă schimb de videoclipuri, mesaje text şi link-uri fără să mai fie nevoiţi să părăsească aplicaţia.

Pentru moment, funcţionalitate este disponibilă doar în Canada, iar asta pentru că, spune Shimrit Ben Yair, product manager Google, Canada este ţara care distribuie cele mai multe video-uri comparativ cu restul lumii, scrie noobz.ro.

În urmă cu doar câteva luni, Google a lansat ideea de a oferi câtorva canale posibilitatea de a trimite mesaje directe către audienţă. Mai mult decât atât, a şi testat serviciul de mesagerie in-app încă din luna mai a anului trecut.

YouTube a luat aceste măsuri pentru a încuraja creatorii de conţinut video şi deopotrivă pe fanii acestora să interacţioneze mai mult pe YouTube şi să nu mai fie nevoiţi să apeleze la platforme precum Facebook, Twitter sau Reddit.

Pentru moment nu este clar dacă Google are în plan să lanseze funcţia pentru toţi utilizatorii în viitor sau este vorba doar despre un experiment prin care gigantul să testeze dacă YouTube ar putea fi transformat într-o reţea socială. În video-ul de mai jos, poţi vedea cum ar putea arăta funcţia de mesagerie în YouTube.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...