Doi tineri au pătruns într-o grădiniţă, de unde au sustras un safeu cu 65 000 lei şi două laptopuri

Doi tineri, de 17 ani şi respectiv 23 ani, din raioanele Teleneşti şi Orhei, sunt cercetaţi penal pentru că ar fi pătruns tainic într-o grădiniţă de copii din sectorul Botanica, de unde au sustras un safeu cu bani în sumă de 65 000 lei şi două laptopuri în sumă de 10 000 lei.

Incidentul a avut loc la finele anului precedent. Atunci un angajat al instituţiei a observat geamul deschis de la al doilea etaj. Respectiv, a alertat poliţiştii, care au iniţiat acţiuni de investigaţii în acest sens. Expertul criminalist prezent la locul faptei a depistat urme de forţare a geamului din termopan.

Astfel, poliţiştii au acumulat probe suficiente şi informaţii operative, care ar demonstra vinovăţia celor doi tineri în instanţa de judecată. Cele două laptopuri au fost găsite la nişte indivizi, cărora tinerii le-ar fi vândut imediat după furt. De asemenea, sunt demarate investigaţii privind destinaţia banilor din safeu.

În prezent a fost reţinut pe un termen de 72 de ore doar bănuitul de 23 ani, întrucât al doilea n-a atins vârsta majoratului. Conform legislaţiei penale în vigoare bănuiţii riscă o pedeapsă cu  închisoare de la 2 până la 6 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.