Procurorii și vameșii au anihilat o schemă de contrabandă cu automobile de lux

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii în colaborare cu procurorii au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu autoturisme de diverse mărci și modele, care erau introduse în țară prin declarare neautentică a datelor ce vizau anul de fabricație. În acest caz sunt cercetate cinci persoane care dețin funcții de răspundere în cadrul unei companii importatoare de autoturisme și piese de schimb.

Astfel, în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală au fost identificate 41 de autoturisme care au fost importate în Republica Moldova în perioada anilor 2014-2015 de către compania respectivă şi care au fost declarate neautentic organului vamal ca fiind fabricate în anul perfectării importului. Însă, conform documentelor ajunse în posesia anchetatorilor, s-a stabilit că acestea au fost produse în anul precedent importului, iar această fraudă a urmărit înşelarea clienţilor care au procurat respectivele mijloace de transport.

Este de menționat că valoarea per unitate a majorității automobilelor identificate variază între 700.000 și 1.500.000 lei.

Totodată, organele de anchetă au identificat șapte mijloace de transport importate pe parcursul lunii curente, fabricate în anul 2016, dar declarate organului vamal ca fiind fabricate în anul 2017.

În cadrul perchezițiilor operate în birourile de serviciu ale suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicată corespondența electronică a responsabililor de importuri cu furnizorii, blocuri de sistem care urmează a fi supuse
expertizei informaționale, șapte autoturisme, adeverințe vamale și documente eliberate de către uzina producătoare.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii respectivei infracțiuni. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...