Actualitate

Peste 100.000 de străini au sosit anul trecut legal în Germania în virtutea dreptului de reîntregire familială

Conform datelor Ministerului de Externe german, majoritatea acestor persoane, respectiv circa 73.000, sunt părinți sau soția ori soțul unor migranți veniți în Germania, cei mai mulți fiind proveniți din Siria și Irak.

Dar publicația Welt subliniază că anul trecut numai aproximativ 3.200 dintre cei circa 65.000 de migranți care au ajuns în Germania ca minori neînsoțiți au reușit să-și aducă legal în această țară un părinte în virtutea dreptului de reîntregire a familiei.

În ansamblu, cifrele comunicate sunt mult inferioare estimărilor de la sfârșitul anului 2015, când s-a estimat că odată cu valul migrator masiv circa un milion de migranți extracomunitari vor încerca să vină pe căi legale în Germania pentru a beneficia de acest drept de reîntregire familială.

De fapt, cifrele inferioare previziunilor sunt rezultatul deciziei autorităților de la Berlin de a nu include printre beneficiarii acestui drept rudele migranților care nu au primit azil, ci doar așa-numita ‘protecție subsidiară’, un statut inferior celui de azilant și care oferă mai puține avantaje.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *