Ciubașenco: Procuratura lui Plahotniuc și Harunjen este o bâtă împotriva opoziției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanții Partidului Nostru nu sunt atât de „naivi” încât să creadă că „instanțele lui Plahotniuc” vor anula decizia „președintelui lui Plahotniuc” Nicolae Timofti, de numire în funcție a „procurorului lui Plahotniuc” Harunjen, dar au mers să susțină contestația în instanță făcută de către Grigore Petrenco, a declarat Dumitru Ciubașenco.

Politicianul a declarat că Harunjen a fost numit în funcție cu mai multe încălcări ale legislației, iar acest lucru are importanță, întrucât „Procuratura este o bâtă împotriva opoziției și în special a Partidului Nostru și a lui Renato Usatîi”.

„Noi, la fel ca toți cetățenii Republicii Moldova, suntem interesați ca la Procuratură să fie ordine, să se respecte legile, dar nu indicațiile lui Plahotniuc”, a declarat Ciubașenco.

Miercuri a avut loc o ședință la Curtea Supremă de Justiție în cadrul căreia s-a examinat legalitatea numirii în funcție a procurorului general Eduard Harunjen. Ședința a fost însă anulată după ce fostul deputat Grigore Petrenco, care a depus contestația, a cerut revocarea completului de judecători.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...